Wrocławska Fontanna is een multimediafontein nabij de Hala Stulecia in Wrocław. Het is met een oppervlakte van ongeveer 1 hectare de grootste fontein in Polen en een van de grootste in Europa. De bouw kostte 20 miljoen zloty. De fontein werd geopend op 4 juni 2009.

 

 

 

1024px-Wrocławska_fontanna_Piotr_Walczak

De 300 spuitmonden worden verlicht door 800 lampen. In combinatie met (laser)projecties, muziek en eventueel vuurwerk worden ’s zomers multimediashows gerealiseerd. ’s Winters wordt de helft van de oppervlakte van de fontein gebruikt als ijsbaan.

 

 

Op het terrein staat ook de Hala Stulecia, het enormeCentennial_Hall_in_Wrocław_and_Zoo_Wrocław_1 bouwwerk dat in 1913 werd gebouwd ter herdenking van de Slag bij Leipzig, die een eeuw daarvoor had plaatsgevonden. Het gebouw is ontworpen door Max Berg, die behoorde tot de vooruitstrevende architecten waar Breslau destijds bekend om was. Het wordt beschouwd als zijn meest bijzondere ontwerp. Sinds 13 juli 2006 staat de hal op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

800px-Fontaine_Breslau