Met de auto vanuit Nederland naar Polen is door de kwaliteit van de Duitse autosnelwegen heel comfortabel. Er zijn twee belangrijke verbindingen met Poolse grensovergangen, afhankelijk van het startpunt in Nederland en/of Polen.

De meest gebruikte route voert vanaf Utrecht naar Hannover en Berlijn. Veelal zijn de autosnelwegen 3-baans, waardoor er weinig vertraging door bijvoorbeeld inhalende vrachtwagens ontstaat. De meeste Duitsers rijden ongeveer 140 kilometer per uur. Er wordt meer afstand gehouden dan in Nederland en dat is nodig ook, want doordat er op sommige stukken geen snelheidsbeperking geldt, rijden sommige automobilisten flink door.

Het ligt aan de eindbestemming in Polen, welke route je na Berlijn het beste kunt nemen. Wil je naar de Poolse kust dan sla je vanaf Berlijn linksaf richting Szczecin. Voor veel andere bestemmingen in Polen, zoals Warschau en het Merengebied rij je na Berlijn door via de grensovergang Frankfurt-Oder.

Een alternatieve route naar Wroclaw en Krakau is vanuit Utrecht de snelweg naar Kassel, Leipzig en Dresden. Door een nieuw stuk snelweg naar Dresden is dit een snelle en aangename route naar Polen.

 

Enkele reistijden per auto vanuit Utrecht:
Gdansk 11 uur (via Berlijn en Poznan)
Warschau 10 uur (via Berlijn en Poznan)
Wroclaw 9 uur (via Kassel en Leipzig)
Krakau 11 uur (via Kassel en Leipzig)

 

Wezelsosnicafromthesky

Polen grenst aan Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Bielarus, Litouwen en Rusland. Lijst van de grensovergangen:

Vanuit Oekraïne: Medyka, Korczowa, Hrebenne, Dorohusk, Zosin.V
anuit Bielarus: Terespol, Koroszczyn, Sławatycze, Kuźnica Białostocka, Połowce, Bobrownik.
Vanuit Rusland: Gołdap, Gronowo, Bezledy.