Vanuit Nederland vliegen meerdere maatschappijen rechtstreeks op Polen. KLM en Lot vliegen dagelijks op de Poolse hoofdstad Warschau. Daarvandaan vertrekken aansluitende vluchten naar allerlei steden.

Sinds enkele jaren vliegen ook steeds meer lowcostairlines naar Polen. Kijk hier voor het complete overzicht.

Wizzair vliegt vanaf Eindhoven meerdere keren per week naar Warschau, Gdansk, Wroclaw en Katowice. Relatief nieuw is de lijndienst Groningen – Gdansk. Tarieven beginnen vanaf 10 euro enkele reis.

Ook prijsvechter Ryanair vliegt vanaf Eindhoven op meerdere bestemmingen, zoals Krakau.  De vluchtduur varieert van anderhalf tot twee uur.

Tip: plan je een stedentrip naar Krakau, overweeg dan een combinatie van vluchten van Ryanair en Wizzair. Deze maatschappijen vliegen respectievelijk op Krakau en het nabijgelegen Katowice, maar niet op alle dagen van de week. Wil je dus flexibel omgaan met vluchtdata, combineer dan enkeltjes van de twee lowcostcarriers. Afhankelijk van de data kun je al voor 20,- euro retour Krakau bezoeken: een absolute bodemprijs voor vluchten in Europa.

Goedkope vluchtcombinaties zoek je trouwens het gemakkelijkste via skyscanner.nl