Het lijkt onmogelijk, maar voor 80 euro per persoon zit je met z’n tweeën al vijf dagen in de Poolse havenstad Gdansk.  Inclusief vlucht en eenvoudig hotel in het centrum met ontbijt! Hoe pak je het aan?

Via Skyscanner.nl boek je een retourtje Eindhoven – Gdansk. Met bijvoorbeeeld vertrek op woensdag 1 april en terugkomst op zondag 4 april kost je vlucht met Wizz Air slechts 29 euro per persoon. Een relatief goedkope overnachtingsplek in het centrum kun je vinden in het 3City Hostel, beoordeeld op Booking.com als ‘Zeer goed’ met als cijfer een 8.4.

bfa30def1f408e8dd45ef96df63892fb
Slechts 25,- per nacht voor twee personen

Vier overnachtingen in een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer kost hier 100,-. Voor echte vrekken (of avonturiers) kun je ook een capsule boeken op een slaapzaal. Hiervoor betaal je voor vier nachten slechts 29 klinkende euro’s. Bij beide opties is een eenvoudig ontbijt inbegrepen en kun je je met medereizigers vermaken in de algemene zitkamer. Zin om zelf Pools te leren koken? Koop wat ingrediënten in een lokale supermarkt en ga aan de slag in de gemeenschappelijke keuken.

Touroperators bieden deze stedentrips ook aan, maar tegen een dubbel zo hoog tarief. En dat terwijl zelf de vlucht en hotel boeken bijna net zo makkelijk is. De transfer van luchthaven naar hotel kost je met de taxi een tientje extra, maar er rijden ook goedkope bussen die je naar het hart van het centrum brengen.