Luchtvaartmaatschappij Transavia ziet voorlopig af van vluchten op de Poolse stad Wroclaw.  In september 2016 kondigde de maatschappij met veel bombarie aan vanaf mei drie keer per week tussen Amsterdam en Wroclaw te vliegen.

De bestemming was ruim drie maanden boekbaar op Transavia.com.  Eind december verwijderde Transavia Wroclaw plotseling onaangekondigd van de site.

Transavia wil weinig kwijt over de reden van het schrappen van de bestemming. ”Het kan zijn dat wij bestemmingen niet meer aanbieden als hier weinig animo voor is”, aldus een woordvoerder.

Timeslots
De Polish Tourist Organisation weet meer. Volgens het verkeersbureau is er een probleem met de timeslots en is de bestemming daarom geannuleerd.

Passagiers die al hebben geboekt krijgen hun geld terug of worden overgeboekt naar Katowice, een vliegveld ruim 200 kilometer verderop. Deze Poolse bestemming blijft voorlopig wel boekbaar bij Transavia.

Culturele hoofdstad
Wroclaw behoort tot de grootste steden van Polen en wordt door de vele bruggen ook wel omschreven als het Venetië van Oost-Europa.  De stad is bovendien rijk aan culturele instellingen.

Vorig jaar was de stad Culturele hoofdstad van Europa. Trip Adviser nam Wroclaw onlangs op in de top 10 van Europese steden in opmars, samen met onder meer Rotterdam. Malaga en Las Palmas.